Μεταφορικά

Επειδή υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι αποστολής των προϊόντων, με μεταφορική και με courier, υπάρχουν και δύο διαφορετικοί τρόποι χρέωσης.

1. Για την μεταφορική

Σχεδόν όλες οι μεταφορικές χρεώνουν κάθε αποστολή ανάλογα με τα δέματα που υπάρχουν σε αυτή και την απόστασή της από την Θεσσαλονίκη (έδρα της εταιρίας μας). Αν επιθυμείτε να πληρώσετε εσείς τα μεταφορικά είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στην μεταφορική της αρεσκείας σας ή να κάνετε μια έρευνα αγοράς σε μεταφορικές της περιοχής σας. Αν η χρέωση των μεταφορικών γίνει με δική μας μεταφορική τότε κατά την διάρκεια της παραγγελίας θα σας εμφανιστεί το κόστος της αποστολής σας.

2. Για την courier 

Σύμφωνα με το  σύστημα ογκομέτρησης Διεθνούς Οργάνωσης Εναέριων Μεταφορών ΙΑΤΑ η χρέωση κάθε αποστολής εξαρτάται από το συνδυασμό μεγέθους και βάρους. Αυτό σημαίνει ότι αν το ογκομετρικό βάρος της αποστολής είναι μεγαλύτερο του πραγματικού (περιπτώσεις ελαφρών δεμάτων με μεγάλο όγκο), τότε η χρέωση γίνεται με βάση το ογκομετρικό βάρος. Το ογκομετρικό βάρος υπολογίζεται με τη χρήση του ακόλουθου τύπου:

Ογκομετρικό Βάρος (σε χιλιόγραμμα) = (Μήκος x Πλάτος x ΄Υψος σε εκατοστά) / 5000

 Παράδειγμα: έχετε ένα δέμα που ζυγίζει 2 κιλά αλλά το ογκομετρικό του βάρος, μετά τον υπολογισμό με τον παραπάνω τύπο, είναι 4 κιλά. Η αποστολή σας υπολογίζεται από την εταιρία courier ως 4 κιλά και σας χρεώνουν αντίστοιχα. Αν το ογκομετρικό βάρος της αποστολής ζύγιζε λιγότερο από 2 κιλά τότε η εταιρία courier θα σας χρέωνε 2 κιλά. Σε κάθε περίπτωση χρεώνεται ένα από τα δύο βάρη, αυτό που είναι μεγαλύτερο.